עד לא מזמן המדע היה משוכנע שאחד הדברים שהכי מעודדים היווצרות דלקות פרקים, הוא שימוש רב במלח. החוקרים במאמר הנוכחי, בדקו את השפעת המלח אל מול הסוכר בנושא זה, ומצאו שהקריסטל הלבן המתוק, משפיע הרבה יותר על דלקות פרקים מאשר הקריסטל הלבן המלוח.
את הממצאים הם פרסמו בג'ורנל הרפואי Missouri State Medical Association.
בהם הובן באופן חד משמעי שהסוכר הוא האשם העיקרי!
הסוכר מעלה רמות דלקת, משפיע על רמת חומציות הדם ועל תפקודי הכליות ומעלה רמות של אינסולין וחומצה לקטית. בו בזמן הוא מוריד ספיגה של סידן לתוך העצמות בכך שמונע את פעילותו החיונית של ויטמין די ומעלה הפרשת סידן ומגנזיום מהעצמות. כלומר משפיע באופן ברור על איכות וצפיפות העצם, וגורם להופעת תהליכים דלקתיים…