חומצה פיטית·מערכת חיסון·מערכת עיכול·נוגדי חמצון

חומצה פיטית – שקדים אגוזים וזרעים

חומצה פיטית היא מאגר של זרחן שקיים באגוזים וזרעי מאכל. שמטרתו לתת בוסט של זרחן לזרע, כדי לנבוט ולהפוך לפרח או עץ (בהתאם לסוג הזרע/אגוז).
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8777015.
כמו כל דבר בעולם יתרונות לו וחסרונות:
החומצה הפיטית היא זו שמשמרת את הזרע מריקבון (חומר משמר), היא גם נוגדת חמצון מאוד חזקה ובמחקרים על חולדות היא גם הראתה יכולות של הורדת כולסטרול ושומנים בדם.
לחומצה הפיטית יש גם "כוח משיכה" מאוד חזק ליוני מתכת במיוחד ברזל, כך שמי שסובל מסרטן במעי הגס על רקע iron-mediated שזה בעצם על רקע חמצון של ברזל (FE), אולי זו דרך להפחית מגורמי המחלה.
הקטע הוא שהחומצה הפיטית אוהבת גם אבץ וסידן, שיחד עם ברזל הם מינרלים חשובים להמון תהליכים כימיים בגוף (חיסון, הולכה עצבית, תאי דם, המוגלובין, עצמות, שרירים וכו').
את החומצה הפיטית מפרק אנזים שנקרא פיטאז, אנזים זה מתחיל להיווצר כאשר הזרע מקבל מים ותנאים של הנבטה. אבל לא רק כי ישנם גם חיידקי מעיים שיודעים לייצר פיטאז.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4554641/
ואז נשאלת השאלה? האם להנביט? האם לאכול כמו שהוא? האם להשרות במים? ואיך לעשות זאת?
מי שבדיקות הדם שלו טובות מבחינת ברזל/ פריטין/ המוגלובין
מי שמערכת החיסון שלו טובה
מי שמערכת השלד שרירים שלו טובה
מי שמערכת העיכול שלו טובה, ושהמיקרוביום לא נפגע מאנטיביוטיקה או מתרופות אחרות ושלאחר אכילת אגוזים, שקדים וזרעים אין נפיחות או סימפטומים אחרים של מערכת עיכול.
אולי לא צריך להשרות או להנביט, למרות שאומרים שהשריה והנבטה גם מעצימה את כמות נוגדי החמצון ומשנה את המבנה החלבוני ליותר זמין…
לכל השאר בוודאי שמומלץ להשרות ולהנביט.
שקדים ואגוזי ברזיל דורשים 6 שעות של השריה והשאר שעתיים השרייה במים איכותיים (מינרלים) או אם אתם יודעים בוודאות שמי הברז שלכם לא מכילים רעלנים, מתכות או מיקרופלסטיק.
יש כאלה שממליצים להכניס למים גם חומץ תפוחים אורגני שלא פוסטר (לא יודע לגבי אם ימצא חן הטעם אחרכך)…
הבעיה בהשריה היא שהיא מקצרת את זמן המדף לכמה ימים בודדים, לכן מומלץ להשרות כל פעם כמות לכמה ימים, ליבש (בשמש) ולהכניס לקירור.
השריה ובמיוחד הנבטה מומלצת גם בקטניות, הרבה יותר ידידותי, הרבה יותר מזין והרבה יותר זמין ביולוגית…

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s