פלסטיק·תזונה מהים - דגה/פירות ים/אצות

מיקרופלסטיק – מזון מהים

אומרים שמזון מהים הוא בריא לנו, זה נכון, לפחות היה נכון, עד שהאדם השתלט גם על הימים והאוקינוסים ועל זה הוסיף את החומר הכי מזיק לאקולוגיה העולמית בכלל והימית בפרט – הפלסטיק!!!
במחקר שנוסה לראשונה על החיים בים, נמצא שתוך 6 שעות הצטברו מיליארדים של חלקיקים ננו-פלסטיים באיברים שלהם.
ידוע שחלקיקים אלה מזיקים לנו!!!
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5918521/
אז העולם מבין ולא עושה למעשה כלום כדי למנוע קטסטרופה.
לשמחתי יש גם אנשים שמבינים עניין ומפתחים יותר חקלאות ימית שקשורה לאצות וזה בעל חשיבות גדולה הן לאקולוגיה והן לבריאות שלנו…
הן מספקות כמעט כל ויטמין, מינרל, אנזימים וחומצות אמינו חיוניות. ואחד הדברים החשובים לנו ושמקורו כמעט בלעדית, מהים. הלא הוא היוד, שחשוב בין היתר לפעילות תקינה של בלוטת התריס ומטבוליזם. נפוץ במיוחד באצות היפניות (היז'יקי, וואקמה, ארמה, נורי) שמגיעות אלינו בעיקר בצורתם היבשה.
אבל לא רק בהן… מי שרוצה להתנסות גם באצות טריות תוצרת הארץ, חברת סיקורה מגדלת את אצות האולווה והגרצילריה, במכמורת וניתן להשיגן גם בחנויות הטבע במקפיאים. מוסיף טעם ואיכות תזונתית, למרקים ותבשילים נוספים.

יש גם אצות מיקרוסקופיות, שמכילות אומגה 3 ואפילו מהשרשראות הארוכות (EPA ו-DHA) שחשובות גם למוח ולהולכה העצבית, לעיניים ולפרוסטטה, אותן ניתן להשיג כתוסף מזון…

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s