דמנציה ואלצהיימר·הגיל השלישי·כולין

כולין

כולין – ממשפחת ויטמיני בי.
מיוצר מעט על ידי הכבד, את את רובו צורכים במזון, בין היתר מלציטין המופק מסויה, יש אותו גם בכרובית, פטריות שיטקי, בפיסטוקים, קשיו ושקדים, עלי סלק, אספרגוס, כרוב ניצנים ובוקצ'וי

זהו מרכיב מזון הכרחי לגופנו. הוא משמש כאבן בניין לפוספוליפידים, חומרים הבונים את התאים שלנו ומאפשרים את שלמותם ואת תפקודם התקין.
בעל חשיבות רבה לתפקוד תקין של מערכת העצבים משום שהוא חומר המוצא לאצטילכולין.
נחוץ לתפקוד תקין של השרירים.
אבל היום אני רוצה לשים פוקוס בנושא שהוא די מטריד את העולם היום באוכלוסיה המבוגרת… בכל זאת תוחלת החיים עולה.
אלצהיימר – ניוון איטי של תאי המוח. אחת המחלות השכיחות בעולם המערבי שגורמות למוות והמון תסכול הן של הסובל והן של המשפחה.
הזכרתי בעבר את נוגדי החמצון (פירות יער,פוליפנולים), את הכורכום, ואת חומצת השומן DHA לאלצהיימר.
את המאש, את שמן הקוקוס, את המורינגה ואת הקקאו

מחקר שפורסם בינואר 2019 בג'ורנל הרפואי Molecular Psychiatry מצאו 2 מנגנונים שהכולין יודע למנוע ולטפל באלצהיימר…
הכולין מונע נזק למוח כתוצאה מעודף של הומוציסטאין שבין היתר מיוצר המון בגוף מתרופות שכיחות לכולסטרול, לחץ דם ולב.
הוא ומונע פעילות יתר של תאי הגיליאה במוח שחשובים בסילוק תאים פגומים במוח. פעילות היתר פוגעת בתאים אלה והם הכרחיים לתפקודו התקין של המוח.

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s