יצא לכם פעם לחפור על מאש?
אם לא, אז זה מקום טוב להתחיל בו…
https://www.sciencedirect.com/…/artic…/pii/S2213453017301453
ובקצרה:
קטנית קטנה וירוקה, נחשבת למאוד ידידותית לעיכול. מכילה אחוז גבוה של חלבון, עשירה במינרלים, ויטמיני בי, ופיטוכימיקלים (פוליפנולים) וחומרים מטבוליטים.
ניתן לזרוק אותה לכל תבשיל, היא נפתחת די בקלות ודי מהר. וניתן גם להנביט אותה ולאכול כחטיף טרי…
המטבחים העיקריים שמשתמשים במאש הם סין, בנגלדש, הודו, פיליפינים ותאילנד.
לאחרונה המדע עוסק במאש רבות בגלל היכולות למנוע מחלות נוירודגנרטיביות (אלצהיימר, פרקינסון ועוד) אבל לא רק.
הוא נחשב לאחד המזונות הדיטוקסים (מנטרלי רעילות) היעילים.
הוא גם נמצא יעיל לסוכרת סוג 2, להורדת שומנים בדם ובכבד, איזון לחץ דם גבוה, נוגד דלקת, נוגד סרטן (באופן כללי ובמיוחד שד,פרוסטטה, ריאות), מונע תופעות לוואי של טיפולים כימותרפיים ושינויים ב-DNA ואפילו נמצא יעיל לבעיות עור.
ויש בו גם מרכיבים אנטי ויראליים לרבות הרפס סימפלקס (HSV) ולנגיפים נשימתיים סינציאליים אנושיים (hRSV) שמכילים בין היתר את וירוס החצבת והחזרתhttps://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26062546