דמנציה ואלצהיימר·חלבון - אב מזון·כבד - הגנה וניקוי·כולסטרול·לחץ דם גבוה·מאש·מערכת חיסון·מערכת עיכול·נוגדי חמצון·סוכרת·סרטן השד·סרטן ומניעה·ערמונית·פרקינסון·תזונה מבוססת צומח - טבעונות

מאש

יצא לכם פעם לחפור על מאש?
אם לא, אז זה מקום טוב להתחיל בו…
https://www.sciencedirect.com/…/artic…/pii/S2213453017301453
ובקצרה:
קטנית קטנה וירוקה, נחשבת למאוד ידידותית לעיכול. מכילה אחוז גבוה של חלבון, עשירה במינרלים, ויטמיני בי, ופיטוכימיקלים (פוליפנולים) וחומרים מטבוליטים.
ניתן לזרוק אותה לכל תבשיל, היא נפתחת די בקלות ודי מהר. וניתן גם להנביט אותה ולאכול כחטיף טרי…
המטבחים העיקריים שמשתמשים במאש הם סין, בנגלדש, הודו, פיליפינים ותאילנד.
לאחרונה המדע עוסק במאש רבות בגלל היכולות למנוע מחלות נוירודגנרטיביות (אלצהיימר, פרקינסון ועוד) אבל לא רק. 
הוא נחשב לאחד המזונות הדיטוקסים (מנטרלי רעילות) היעילים.
הוא גם נמצא יעיל לסוכרת סוג 2, להורדת שומנים בדם ובכבד, איזון לחץ דם גבוה, נוגד דלקת, נוגד סרטן (באופן כללי ובמיוחד שד,פרוסטטה, ריאות), מונע תופעות לוואי של טיפולים כימותרפיים ושינויים ב-DNA ואפילו נמצא יעיל לבעיות עור.
ויש בו גם מרכיבים אנטי ויראליים לרבות הרפס סימפלקס (HSV) ולנגיפים נשימתיים סינציאליים אנושיים (hRSV) שמכילים בין היתר את וירוס החצבת והחזרתhttps://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26062546

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s