כורכום·לחץ דם גבוה·מחלות לב וכלי דם·מערכת חיסון·נוגדי חמצון·סוכרת·סרטן ומניעה·סרטן ערמונית·פלפל שחור

פלפל שחור

עוד תבלין שכיח בכל בית וכמה הוא יודע לעשות…
פלפל שחור – במקור הגיע מדרום מערב הודו והסחר בו כתבלין החל לפני כ- 3000 שנים. היתה תקופה שהפלפל השחור היה לוקסוס במערב אירופה. בתקופה הרומית נהגו להשתמש בפלפל השחור גם במקום היטלי מס. 
רק בתקופות מאוחרות יותר התבלין החל להיות נפוץ גם באמריקה ומחירו ירד באופן משמעותי, כך שכל אדם יכול היה להרשות לעצמו לצרוך אותו.

החומר הפעיל שבו 'פיפרין' הוא מאוד פוטנטי והסיבה שהוא גורם להתעטשות כשנושמים אותו נובעת מהעובדה שהוא מגרה את קצות העצבים של הממברה של הריריות. וזו גם הסיבה שהוא צורב במגע עם העיניים. 
אם אתם רוצים לראות מה מכיל פלפל שחור (ויטמינים, מינרלים, חומצות שומן וכו') תיכנסו ללינק הבא
https://nutritiondata.self.com/facts/spices-and-herbs/200/2

מה שיפה בתבלין המוכשר הזה, שממש לא דרוש הרבה ממנו כדי להשפיע על הרבה מאוד מערכות ואתם יכולים להמשיך להשתמש בו בדיוק כפי שנהגתם עד כה, מקסימום עוד טיפה…

פלפל שחור עוזר לקיבה ביצור חומצה הידרוכלורית, שחשובה לפירוק חלבונים ראשוני. מחסור בחומצה זו יכול לגרום לתקיעות מזון ועיכול לא תקין שגורם לכאבי בטן, גזים ונפיחות. במיוחד בארוחות גדולות.

שיפור תיפקודים קוגנטיביים ומניעת מחלות כמו אלצהיימר בכך שמונע ניוון נוירונים.
https://www.sciencedirect.com/…/artic…/pii/S0278691508003049
https://www.sciencedirect.com/…/artic…/pii/S0278691509005912
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24442916/

לפלפל השחור יש יכולת תרמוגנית – העלאת חום הגוף ובכך שורפים יותר קלוריות.
כמו כן הוא מוריד שומנים וכולסטרול בדם וכך עוזר לשמור על משקל תקין ומניעת השמנת יתר.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21713094
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10204091/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23271695/
https://pubs.acs.org/doi/10.1021/jf204514a
מוריד תיאבון מבלי להשפיע על מערכת העיכול והתירואיד
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29691526/
מגן על הלב וכלי הדם
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0924224420307056
מוריד לחץ דם
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21033621
מוריד כולסטרול
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22736065
פלפל שחור עוזר להוריד סוכר בדם ולטפל בסוכרת
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23061294
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5135373/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23414307/
פעילות נוגדת חמצון מאוד חזקה
https://www.tandfonline.com/…/abs/10.1080/09637480500450248…
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15231065/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11031726/
פעילות נוגדת דלקת
https://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/acs.jafc.9b07754
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2882124/
מגן על הכבד
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0308814620327072
פלפל שחור משפר ספיגה של ויטמינים ומינרלים וגם של כורכום
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4093167/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9619120/
וכמו כן בשילוב עם הכורכום הוא מונע התחמצנות של שומן בזמן הבישול
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4487614/

פלפל שחור הוא גם אנטי בקטרילי ואנטי דלקתי ויכול לעזור לדלקות של מערכת הנשימה וחיזוק מערכת חיסון לרבות סרטן (שד, מעי גס, פרוסטטה, עצמות ודם)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5495734/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20210607
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28102026
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25900378
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20839630
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22463744
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27178634/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28545378/

מחקרים מסוג systematic review:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30740986/
https://www.mdpi.com/2076-3417/9/20/4270
https://www.longdom.org/author-profile/zoheir-a-damanhouri-388352
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2005290111600204

מוזמנים להזין דוא"ל למטה כדי להתעדכן ראשונים

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s