אורגני·דיוקסין·הון שלטון ומדיניות הבריאות·טבע סביבה ואקולוגיה·סרטן ומניעה·תזונה מהחי - בשר אדום/ עופות·תזונה מהים - דגה/פירות ים/אצות·תעשיה מזהמת (אוויר/מים/אדמה)

דיוקסין

דיוקסין – לקוח מהאתר של FDA
https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/dioxins-and-their-effects-on-human-health?fbclid=IwAR063wTPUTv-6M4R4PwZLg4XpXZuDX1oZtopbGGAAJpzbCGsNHjqr5JljHA

מזהם סביבתי נפוץ ביותר!
Dioxins are a group of chemically-related compounds that are persistent environmental pollutants (POPs).

מצטבר בשרשרת המזון בעיקר בשומן של חיות!
Dioxins are found throughout the world in the environment and they accumulate in the food chain, mainly in the fatty tissue of animals.

יותר מ- 90% מהחשיפה של בני האדם לדיוקסין זה מהמזון במיוחד בשר, מוצרי חלב, דגים ופירות ים!
More than 90% of human exposure is through food, mainly meat and dairy products, fish and shellfish.

הדיוקסין מאוד רעיל לבני האדם, פוגע במיוחד בפריון, בעיות התפתחותיות, בעיות במערכת החיסון, מערכת הורמונלית, עור וסרטן!!!
Dioxins are highly toxic and can cause reproductive and developmental problems, damage the immune system, interfere with hormones and also cause cancer.

הבעיה עם דיוקסין הוא עצם השארותו לאורך זמן רב בגוף האדם בתאי השומן. זמן מחצית החיים שלהם (הזמן שהם הכי רעילים) מוערך בין 7-11 שנים.

הזיהום של הדיוקסין יכול לקרות גם באופן טבעי כמו התפרצות הר געש, אבל הסיבות העיקריות הן תעשייתיות (מתכות, נייר, הדברה) כמו גם זבל של בתי חולים ותעשיות מזהמות אחרות.
הזיהום הגדול של דיוקסין נמצא באדמה (לשכבותיה), משקעים ומזון במיוחד מזון מהחי ומעט בצומח, במים ובאוויר.

ההמלצה הגורפת של ה- FDA היא להמנע כמה שיותר מהמקורות ומהאזורים בהם יש דיוקסין.

ואני אוסיף : אורגני ואקולוגי!!!

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s