טריפאלה·מזון על·מיקרוביום - פרוביוטיקה·מערכת חיסון·מערכת עיכול·נוגדי חמצון·סרטן ומניעה

טריפאלה – Tripala

המיקרוביום שלנו זה דבר מדהים. אבל תמיד יש עוד מה לדעת ועוד דברים שהמדע מגלה בתפקידו של המיקרוביום וביכולות שלו להפיק דברים טובים ממזונות וצמחים מסוימים.
ככל שהאדם מתבגר, המיקרוביום שלו פוחת ומשתנה ברמה כזו שמעלה סיכון להמון בעיות בריאותיות.
ידוע שיש קשר כימי בין המיקרוביום למוח שנקרא (GBA (gut-brain-axis
והוא משפיע בין היתר על מערכת העיכול (IBS),מערכת החיסון ומערכת האנדוקרינית שלנו ואפילו בעיות ניווניות של מערכת העצבים.
אחת הדרכים לשמר את אותם חיידקים טובים היא לתת להם מזון פרהביוטי.
והפעם אני מעוניין לשתף אתכם על מחקר שנעשה על "טריפלה" – 3 פירות שמכינים מהם פורמולה, על פי הרפואה האיורוודית, פרי האמלאקי ופירות ההאריטקי והביבהיטקי.
במחקר שנעשה במיקרוביום של זבובי פירות https://www.nature.com/articles/s41598-018-25382-z
בדקו את השפעת הטריפלה במניעת מחלות כרוניות והארכת חיים.
מי שתוהה מדוע זה נבדק על זבובי פירות, החוקרים מסבירים שיש דמיון של 70% בין תנאי המיקרוביום שלהם לאלה של היונקים (כולל האדם). ברור שזה לא ישפיע באותו אופן דרמתי כמו על זבובים, אבל בהחלט ישפיע על אריכות ימים באיכות טובה יותר.
וגילו שזבובים שקיבלו את מיצוי הטריפלה חיו 66 ימים, שהם 26 ימים יותר מאשר זבובים שלא קיבלו. הסיבות העיקריות לכך הן שיפור הרגישות לאינסולין, מניעת תהליכי דלקת ו'עקה חמצונית' (ואלה כאמור הן מרבית הסיבות למחלות כרוניות מהן מתים בטרם עת – סוכרת, מחלות לב, כלי דם, אלצהיימר, סרטן ועוד)…

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s