אורגני·כבד - הגנה וניקוי·נוגדי חמצון·סרטן ומניעה·תזונה מבוססת צומח - טבעונות

ביופלבנואידים וסרטן

הדבר הנכון ביותר לבריאות שלנו הוא למנוע מחלות.
אני מעריץ גדול של הטבע ובמיוחד כשהוא נקי ממזהמים, רעלנים וקרצינוגנים.
למה אני מעריץ שלו? 
כי כל יום שעובר אני מבין שבתזונה המגוונת יש את כל מה שהגוף צריך כדי להתמודד עם הנורא מכל.
ביופלבנואידים – חלק ממשפחת הפוליפנולים (אותם הזכרתי בפוסט על רימונים ופירות יער). כיום מוכרים מעל 4000 סוגים שונים והם מרכיבים את כל חלקי הצמח, מהשורש ועד הפרח. חלק מהביופלבנואידים מוכרים בגלל הפיגמנט שהם נותנים לפרי, לירק ולצמח.
את הביופלבנואידים ניתן לחלק ל-12 קבוצות:

flavans, flavones, flavonones, flavonols, flavonolols, isoflavones, leucoanthocyanins, chalcones, dihydrochalcones, aurones, anthocyanidins, catechins

היום אני רוצה להתעכב על 2 פלבונים : לוטאולין ואפיגנין שנמצאים בהרבה מאוד עשבי תיבול וירקות עליים כמו סלרי, ארטישוק, פטרוזיליה, כוסברה,בזיליקום אורגנו ועוד.
למה???
כי נמצא (כבר לפני כמה שנים) שהם יודעים להרוג תאים סרטניים בתהליך שנקרא אפופטוזיס ("התאבדות"). כולל של אחד הסרטנים הכי אגרסיביים שיש, שהוא סרטן הלבלב.
בסיכום של המאמר החוקרים אמרו שבמצב של סרטן קשה, המטופל לא יצליח להשיג את כמות הפלבונים הנדרשת לטיפול, עם זאת הדגישו שבקטע המניעתי יש משמעות גדולה מאוד לאכילת פירות וירקות שמכילים את אותם פלבונים ובכך להפחית בצורה משמעותית את האפשרות לחלות בסרטן…

מסקנה: בטבע יש הכל. ידע זה דבר חשוב, אבל הכי חשוב זה ליישם אותו!

לקריאת המאמר

לקריאת המחקר

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s