בריאות העין

שמירה על בריאות העין (והמוח)

אחד הדברים הכי מפחידים הוא לאבד את הראייה.
אחד הדברים שאני לא מסוגל לחשוב עליו, זה מה היה קורה אם הייתי צריך לעבור ניתוח בעין או יותר גרוע, אם הייתי מאבד את הראייה.
וכשאני פוגש עיוורים, אני יכול רק לחשוב שאני יודע מה עובר עליהם. ואני מכבד את הכוחות שיש להם שעוזרים להם להתנהל בחיים.
יש חשיבות רבה לא רק לחשיפה של העור לשמש כי אם גם לעין, לכן משקפי שמש זה אולי אופנתי ועושה פחות אור, אבל זה גם פוגע ביצור דופמין, סרוטונין ומלאטונין שמופק בעיקר אחרי חשיפה לאור השמש דרך העיניים.
דיברתי גם על האור הכחול, שעושה הפוך ופוגע בנו.
היום אני רוצה לדבר על משהו שהוא מאוד חשוב לעין, נוגדי חמצון שהם ספציפיים לעין ובין היתר גם מונעים מחלות עיניים שעלולות לגרום גם לבעיות ראייה ועד עיוורון. (קטראקט, דלקות חוזרות והצטלקויות, מחלות ניווניות והזקנות מוקדמת של הרשתית).
החומר הזה נמצא במינוi גבוה במקולה שבעין – מרכז הרשתית בו מתקבלת התמונה המרכזית, ניתן לחשוב על אזור זה כמה שהופך את רצף התמונות לסרט HD. החומר העיקרי הוא 'לוטאין' ולצידו ה'זקסאנטין', שהם קרוטנואידים המסננים קרני אור מזיקות בתחום הכחול ומשמשים גם כנוגדי חמצון (אנטיאוקסידנטים) בעין וגם במוח…
ניתן למצוא אותם בכמויות גדולות בירקות ירוקים כאשר המובילים יהיו קייל ותרד, ניתן למצוא אותם גם בפפריקה אדומה ופלפל קאיין.
לרשימה המלאה :

https://goo.gl/Fje3EA

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s