אומגה 3 –
כולם יודעים את חשיבות חומצת השומן מסוג אומגה 3
למערכת הלב וכלי הדם, לעור, אנטי דלקתי ועוד
מה שלא כולם יודעים, זה שיש הבדלים בין אורכי השרשרת של חומצת השומן (כמות הפחמנים בשרשרת – 16, 18, 20) ALA, EPA, DHA.
החשיבות היא גם בתפקודים בגוף וגם במקור ייצור של חומצת השומן, את השרשראות הקצרות ניתן להשיג מהצומח (פשתן, המפ, צ'יה וכו) , עם זאת את השרשראות הארוכות (EPA ו- DHA) משיגים בארץ בעיקר ממקור של דגים….
ועכשיו לטבעונים שבנינו, חדשות טובות. ניתן להשיג EPA ו- DHA ממקור צמחי (אצות) בטיפות בטעם לימון או בכמוסות. האצות הללו הן למעשה המזון של אותם דגים, בעקבותם הם מכילים את חומצות השומן החיוניות הללו…
החשיבות של DHA רבה. כל מה שנכתב למעלה ובנוסף:
1. שיפור מאזן כולסטרול וטריגליצרידים
2. שיפור פעילות מוחית – קשב וריכוז, הולכה עצבית
3. שמירה על מערכת הראייה
4. שיפור במערכת רביה גברית (איכותית וכמותית)