אצות מים מתוקים (אגמים וברכות)
דומות מאוד בהרכבן ובמשמעותן על בריאות הגוף
מכילות ויטמינים, מינרלים, חומצות אמינו (60% חלבון) וחומצות שומן מסוג אומגה 3 ו 6
מנקות את הכבד והדם מרעלים, משפרות את מאזן כדוריות הדם האדומות ( נפח צבע וכו') ומשפרות מאגרי ברזל והמוגלובין.
מייחסים להם היום גם עזרה בנושאים קוגניטיביים קרי זיכרון וריכוז
בגלל הטעם הייחודי של הספירולינה, מי שלא יכול לשתות בשייק, אפשר להוסיף לטחינה, יוצא צבע מהמם וטעם מדהים. הולך טוב גם בסלט
י