חלבון - אב מזון

אב מזון – חלבון

אב מזון – חלבון
חלבון הוא שרשרת של חומצות אמינו ויש לו תפקידים חשובים בגוף האדם:
1. מרכיבי התא (עור, שיער ושרירים)
2. מערכת חיסון (נוגדנים)
3. מערכת הורמונלית (אינסולין)
4. מערכת עצבים (נוירוטרנסמיטורים)
5. אנזימים
גוף האדם צריך ומשתמש ב כ 20 חומצות אמינו שונות, חלקן יודע לייצר וחלקן (חומצות אמינו חיוניות) הוא צריך לקבל מהתזונה.
בתזונה המערבית כמעט ולא יתכן מצב של חסר בחלבון, אולם תזונה לא מאוזנת עלולה להביא לחסרים בחומצות האמינו החיוניות.

גם עודף חלבון בתזונה יכול לגרום לבעיות:
תגובות אלרגיות.
פגיעה בתפקודי הכליות.
עודף כזה, יכול להיגרם מאכילת יתר של מזון מהחי…
גם בצומח יש המון חלבון, אבל ברוב המזונות שמוכרים כמו קטניות, חומוס, קינואה וכדומה, רמת החלבון נעה בין 18-26%. הם עדיין מוגדרים כפחמימות 60-70%. ואלה , דרך אגב האחוזים הטובים לגוף האדם, לכן תזונה בריאה תכלול ממוצרים אלה בכמות משמעותית, ויחד עם ירקות… פגז

דיאטת חלבון – דיאטה מאוד נפוצה, ההיגיון שעומד מאחוריה הוא שהגוף לא מייצר מחלבון שומן כמו שעושה עם פחמימות, ואז עם פעילות גופנית, הגוף צריך לייצר ממשהו אנרגיה וחלק מהאנרגיה מופקת גם משומן הגוף.
הבעיה בתזונה הזו היא החדגוניות והמחסור בשאר המרכיבים החיוניים לגוף, קרי פחמימות (אנרגיה ומזון למוח) שומנים (הורמונים ויטמינים מסיסי שומן A D E K ועוד) ויטמינים אחרים, נוגדי חמצון ועוד. לכן, אם בוחרים בדיאטה מסוג זה, אז לא להרבה זמן ולהיתמך על ידי מזונות על שמכילים גם את שאר הדברים שציינתי (מורינגה, ספירולינה, צ'יה, גוג'י וכו)

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s